Het Kameleondorp

| Algemeen | Bezoekers en activiteiten | Geschiedenis | Terherne |

Hoe ziet u dat Terherne een Kameleon avontuur is?

 

Terherne en de omgeving zijn helemaal tot ‘het Kameleon avontuur’ omgebouwd.

Als je Terherne in rijd dat staat ervoor aan het dorp al het bordje ‘Lenten’, het dorp waar Hielke en Sietse in de kameleonboeken wonen het ook ‘Lenten’.

De huizen en tuinen zijn net zo omgebouwd dat het dorp net een echt kameleondorp is.

Bij huizen van tegenwoordig heb je eerst het huis met de voortuin eraan vast, (als u aan water woont) dan de weg een dan de vaart of de sloot.

Maar in het centrum van Terherne is dit ook niet zo, eerst komt het huis, met soms een klein tuintje, dan de weg, dan de tuin en dan de vaart, dit was ook zo in de tijden en dorpen in de kameleonboeken.

Ook als je voor de Kameleonboederij staat zie je een soort Plein, dit is als het ware het raadhuisplein uit de boeken.

De meeste straatlantaarns zijn ook net zo als die vroeger waren.

Ook is de weg in Terherne niet gewoon asvalt, maar er liggen net zo als vroeger heel veel straten met nog ouderwetse stenen (klinkers) bestraat en zelfs de brug in het midden van het dorp is weer een ophaalbrug geworden, net zoals deze vroeger was.

Als je met de Kameleonrondvaart mee gaat dan kom je langs het Kameleoneiland, hier bij het Kameleoneiland ligt ook nog de ark van Piebe de Visker, (dit is een persoon uit het nieuwste kameleonboek ‘de kameleon zet ‘m op’), als je bij deze ark naar binnen gaat dan zie je dat de ark nog net zo is ingericht zoals Piebe de Visker er vroeger in heeft gewoond.