Het Kameleondorp

| Algemeen | Bezoekers en activiteiten | Geschiedenis | Terherne |

Het kameleon avontuur in het algemeen.

 


Het kameleon avontuur kunt u vinden in de friese plaats Terherne, dat ligt tussen allemaal friese meren waar de verhalen van Hotze de Roos zich afspeelden. 
Het kameleonavontuur kunt u beleven door het hele dorp, gelijk als u het dorp komt inrijden dan ziet een de naam Lenten al staan, Terherne heeft deze bijnaam ook aan de kameleonboeken te danken, want het dorp waar Hielke en Sietse in de boeken in woonden het ook  Lenten. 

In het midden van het dorp staat een grote boederij, voor deze boederij is een plein, dit is het ouderwetse raadhuisplein. In de boederij is het echte dorpje lenten nagebouwt. Hier zijn aantal gebouwen uit de kameleonboeken, hier kunt u zien hoe alles binnen in de huizen eruit zag, hoe de smid de hoefijzers smeede en hoe de burgemeester in zijn kantoor zat. 
Hier is de schrijfkamer van Hotze de Roos nagemaakt, en is in de museumzaak de hele boekenserie te zien, met alle kaften.
Ook lopen Hielke en Sietse hier vaak rond, en nog een aantal andere personen uit de boeken, zoals Gerben Zonderland en Veldwachter Zwart, maar pas wel op dat hij je niet opsluit in de gevangenis.

Bij de oude brug in het midden van het dorp is het botenstation, hier vertrekken in de zomer rondvaarten vandaan. 
Tijdens deze rondvaart verteld een gids allemaal dingen die Hielke en Sietse in het dorp en op het meer beleefden. 
Ook vertrekken daar in de zomer pramen vandaan die mensen meenemen naar 'het avonturen eiland Grootzand' daar kunt u een hele dag of een halve dag zijn om daar over sloten te springen, door het moeras te lopen, of fietsbanden gooien. 

Kortom als u naar het Kameleon avontuur gaat is het een hele dag vol plezier en leuke dingen.